CARRETERES

Entitats i partits consideren que l'exclusió del tram Borges-Lleida en la desviació de camions genera riscos afegits

La plataforma Rescap-2 assegura que la incorporació a l'N-240 dels camions que venen de l'AP-2 fa que aquests circulin més compactes i hi hagi més proabilitat d'avançaments de risc.

(foto: Rescap-2)

La plataforma Rescap-2, formada per entitats i partits favorables al rescat de l’autopista AP-2, valora “molt positivament” la desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’AP-2 en el tram Montblanc-les Borges, vigent des del 2 de setembre, i demana que s’apliqui “urgentment” la mateixa mesura entre les Borges i Lleida/Soses.

Segons la plataforma, la desviació ha provocat una “millora molt imporant” en el trànsit del tram afectat. En canvi, constaten que entre les Borges i Lleida no només no s’ha notat res sinó que la reducció de la marxa que han de fer els transportistes per entrar o sortir de l’N240 a les Borges fa que els camions circulin de manera més compacta i, en conseqüència, la probabilitat d’avançaments de risc sigui més elevada. A més, denuncien una “intensificació exagerada” de camions en el tram de carretera comarcal C-233 entre el peatge de l'AP-2 de les Borges i l'accés a l'N-240 de la mateixa població.

Les entitats i partits qualifiquen l’exclusió del tram les Borges-Lleida/Soses de “discriminació” vers els habitants de les Garrigues, el Pla d’Urgell i el Segrià, atès que és el tram amb més trànsit i més sinistralitat.

Rescap-2 la formen l’Ateneu Popular Garriguenc, Conca 22, el Centre Excursionista les Borges-Garrigues, La Banqueta, Ipcena,  revista Terrall, Grup de Jjives de Vinaixa, ERC-Garrigues, CUP-les Borges Blanques, Catalunya En Comú-Ponent i MES Moviment d'Esquerres-Terres de Ponent. Quan es va anunciar la posada en marxa de la desviació només entre les Borges i Montblanc, alcaldes del PDeCAT com els de Vinaixa o l’Albi van considerar també que s’havia d’allargar fins a Lleida. L’alcalde de les Borges, Enric Mir, i president de la plataforma Prou Morts a l’N-240, si bé havia demanat aquesta mesura temps enrere, avala la proposta de la Generalitat de no desviar els camions entre les Borges i Lleida, al considerar que dificulta l’accés als polígons.