POLÍTICA
- Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges fa públiques les 15 propostes ciutadanes que opten a ser incloses al pressupost del 2019

El consistori ha descartat les altres propostes al considerar que ja estaven en execució, que superaven el pressupost delimitat o que no són competència municipal.

(foto: Aj. Borges)

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha fet públiques les 15 propostes finalistes del procés de participació en què els ciutadans podien presentar projectes per a ser inclosos en els pressupostos de l’any 2019, amb un màxim de 50.000 euros en total. Durant el procés de presentació de propostes, que va acabar el 27 de juliol, se’n van rebre 117, de les quals n’han quedat les 15 que ara s’han publicat i que s’explicaran en una sessió oberta aquest dijous, a la sala Maria Lois.

D’entre les 15 propostes finalistes, filtrades per una comissió formada per l'alcalde, regidors i tècnics de l'Ajuntament en base a uns criteris d'elegibilitat, hi ha, per exemple, l’habilitació d’un camí o passeig cap al cementiri (projecte que existeix des de finals del 2010 però que no s’ha executat mai), instal·lar un sortidor d’aigua a la font de la plaça Europa, construir o reparar alguns trams de voreres, instal·lar aparells d’exercici per a la gent gran, ampliar la vorera d’accés al col·legi Joan XXIII, fer una pista d’skate (projecte que l’equip de govern ja portava al programa electoral), un lavabo públic al Terrall, un carril bici a diversos carrers o la compra d’un terreny a la zona del cementiri vell, entre altres.

La comissió ha descartat 64 propostes, 37 de les quals al no considerar-les vàlides i 27 per estar repetides. D’entre les 52 vàlides, 21 eren repetides i altres fora de termini. El proper pas és la votació popular de les 15 finalistes entre el 24 de setembre i el 14 d’octubre. Les que obtinguin més vots es valoraran i al novembre-desembre es presentaran les guanyadores.