COMARCA

La DOP Les Garrigues farà un "passeig de l'oli" a la Fira de Sant Miquel de Lleida

Igualment, les cooperatives de Cervià, Juncosa i Vinaixa seran presents, també, a l'estand del certamen lleidatà, que se celebra del 27 al 30 de setembre.

(foto: Diputació de Lleida)

La Denominació d'Origen Protegida (DOP) Les Garrigues participarà a la 64a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, que se celebrarà del 27 al 30 de setembre, i ho farà amb el “passeig de l’oli”, un espai al pavelló 4 on els visitants podran conèixer les cooperatives amb DOP Les Garrigues, tastar els diferents olis i descobrir les seves aromes.

Igualment, a l'estand de la DOP hi haurà tres de les 20 cooperatives del segell, les de Cervià, Juncosa i Vinaixa, que oferiran degustacions dels seus olis, que també es podran adquirir. Altres activitats relacionades amb l’oli i la Denominació d’Origen Les Garrigues són:

Dijous 27: Inici de la Fira de Sant Miquel i a les 18 h, berenar de pa amb oli i xocolata.

Divendres 28: A les 11 h, piscolabis elaborat amb oli de la DOP Les Garrigues. A partir de les 18 h, tast d'olis guiat per Pilar Pardell (membre del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges de Catalunya) i, a l’acabar, berenar de pa amb oli i xocolata.

Dissabte 29: de 10 a 13 h, concurs/taller de dibuix i pintura de la DOP Les Garrigues, amb tres lots d'oli de premi. Durant el matí, piscolabis elaborat amb oli de la DOP Les Garrigues i a la tarda, a partir de les 18 h, maridatge d'oli DOP Les Garrigues amb fruita de Lleida, en col·laboració amb la cooperativa Fruits de Ponent. Aquest esdeveniment estarà dirigit per Pep Nogué, director culinari del Culinary Institute of Barcelona (CIB) i cuiner del programa de Catalunya Ràdio "El Suplement". Al finalitzar l'acte, els assistents podran degustar les delícies preparades durant l'esdeveniment.

Diumenge 30: A les 11 h, piscolabis elaborat amb oli de la DOP Les Garrigues. A les 13 h, taller sobre alimentació saludable, organitzat conjuntament amb l'Associació Contra el Càncer-Lleida, dirigit per la doctora Antonieta Barahona, especialista en nutrició, alimentació i salut. En finalitzar l'acte es podran degustar les delícies elaborades durant l'esdeveniment. A les 18 h s'oferirà un berenar de pa amb oli i xocolata.

La participació a la Fira de Sant Miquel és una de les accions de la campanya de promoció i difusió de l'oli d'arbequina verge extra amb DOP Les Garrigues, que té per objectiu transmetre el valor de l'oli certificat per aquesta denominació d'origen, les propietats i característiques.