COMARCA
- Alcanó , La Granadella

La Granadella i Alcanó també dediquen espais a l'1 d'octubre

El Centre Cívic de la 'capital' de les Garrigues Altes i el pati municipal on es van fer les votacions a Alcanó rebran aquest nom el diumenge 30.

La Granadella i Alcanó també tindra, a partir d’aquest diumenge, un espai públic dedicat al referèndum de l’1 d’octubre. Aquest diumenge són molts els pobles que commemoren aquella intensa jornada, i entre els actes programats a la Granadella i Alcanó hi ha la descoberta d’una placa amb el nom d’1 d’octubre, tal com informàvem ahir que es faria també a Llardecans.

A la Granadella, el Centre Cívic passarà a dir-se Centre 1 d’Octubre, ja que és on van tenir lloc les votacions –com totes les altres eleccions– i a l’entorn del qual van girar els esdeveniments vinculats a aquell exercici de drets. El descobriment de la placa serà el primer dels actes d’aquest diumenge, a les 12h, seguit d’una xerrada-col·loqui, un vermut popular, exposició de fotografies de l’1 d’octubre i una peana commemorativa amb l’urna oficial.

A Alcanó, els actes de reivindicació de l’1 d’octubre duraran tot el dia al carrer Major. Sota el lema “Ni oblit, ni perdó”, hi haurà esmorzar popular, jocs “sediciosos”, vermut solidari, dinar “groc”, projecció de documental i parlaments de testimonis directes de les càrregues policials. L’espai que es batejarà com 1 d’octubre és el pati de l’Ajuntament, el lloc on durant el referèndum es llançava l’urna i, d’aquí, saltava a patis veïns per evitar ser requisada pels agents policials. Durant tot el diumenge hi haurà una parada on es podrà escriure als presos polítics i exiliats. 

Amb aquests dos ja seran set els espais públics de la comarca dedicats al referèndum de l’1 d’octubre: Sunyer, les Borges Blanques, Castelldans, Juneda, Llardecans, la Granadella i Alcanó.