CULTURA
- Juneda

Comença la programació més transversal del Foment

L’equipament junedenc ofereix espectacles de teatre, dansa, circ, música i teatre familiar, una varietat que també es veu reflectida en el ‘qui’, noms consagrats i joves talents.

(foto: Aj. Juneda)

El 29 de setembre va arrencar la temporada de tardor-hivern del Teatre Foment de Juneda, que enguany destaca per una marcada transversalitat, tant en el format dels espectacles com en els noms d'actors i directors. I ho va fer, excepcionalment, fora del teatre, als antics rentadors del poble, esgarrapant els últims dies de bon temps per programar a l'aire lliure. La bona rebuda de l'espectacle Amor en aquest indret a l'agost va donar pistes que no seria l'última vegada que es convertiria en un escenari artístic. Així, Albert Baldomà hi va portar el seu Peça per un tros, del qual és director i intèrpret a la vegada, la història real de la relació de l'autor amb el seu padrí, de 93 anys. 

Grans èxits
La programació dins del Foment comença aquest dissabte, 6 d'octubre, amb uns coneguts de la casa, Kulunka Teatro, que l'any passat van venir amb les màscares d'André&Dorine i ara tornen, també amb màscares i sense paraules, amb Solitudes, una obra emotiva i commovedora amb què han guanyat el premi Max al Millor Espectacle de Teatre 2018. La comèdia Carinyo dels valencians Perez&Disla, Esmorza amb mi d'Ivan Morales (una de les obres revelació del Festival Grec que, en aquest cas, es representarà a La Farinera) o The Beatles Show Tribute són alguns dels plats forts de la temporada.

Interdisciplinari i social
Aquesta tardor-hivern es podran veure també espectacles que combinen diferents disciplines. L'obra Asuelto, per exemple, amb dansa i teatre; A vore, amb jotes, samplers, guitarres i dansa contemporània o Rhumans, amb pallassos, circ i música.
Paral·lelament, el Foment continua l'aposta per apropar el teatre a col·lectius vulnerables, amb el projecte InCursió Social, enguany amb l'espectacle Chapamama o la fi del món, sobre ecologisme i canvi climàtic.

Teatre familiar
Un altre dels pilars d'aquests mesos continua sent la programació adreçada a un públic familiar, per al qual hi ha fins a sis espectacles. Dos són guanyadors de la Mostra d'Igualada; altres també combinen formats, com música tradicional, poemes, cançons, estris i joguines.