POLÍTICA
- Les Borges Blanques

Enric Mir ocuparà una vicepresidència extra creada per la Diputació

L'alcalde de les Borges tenia fins ara una dedicació parcial com a diputat del 75% a l'organisme provincial, amb una retribució de 28.997 euros. Si manté la mateixa dedicació al nou càrrec, ascendiria a 51.829 euros.

(foto: Aj. Borges)

Un dels primers canvis de l’entrada de Rosa Maria Perelló com a presidenta de la Diputació de Lleida en substitució de Joan Reñé, investigat per corrupció, és la creació d’una cinquena vicepresidència de l’organisme provincial, que fins ara en tenia quatre. El nou càrrec, oficialitzat per decret el passat 19 d’octubre, l’ocuparà Enric Mir, alcalde de les Borges.

Segons Rosa Maria Perelló, que també és alcaldessa de Tàrrega, l’ampliació de vicepresidències s’explica per “abastar amb major eficiència la realitat i governabilitat que requereix la institució supramunicipal i, alhora, compatibilitzar la dedicació a l'alcaldia de Tàrrega amb el mateix grau de dedicació que fins ara".

Amb el nou cartipàs, l'ordre de vicepresidències i els diputats assignats és el següent:
· Vicepresidenta primera: Rosa Pujol i Esteve (alcaldessa d'Aitona).
· Vicepresident segon: Gerard Sabarich i Fernández-Coto (alcalde de Rialp).
· Vicepresident tercer: Jordi Latorre i Sotus (alcalde de Torrefarrera).
· Vicepresident quart: Eloi Bergós i Farràs (alcalde de Penelles).
· Vicepresident cinquè: Enric Mir i Pifarré (alcalde de les Borges Blanques).

Enric Mir va entrar com a diputat provincial el juny de 2015, amb una dedicació parcial del 75%, que suposa una assignació econòmica de 28.997 euros. Es preveu que en un proper ple de la Diputació quedi fixat el règim retributiu dels nous càrrecs. Si Mir manté el 75% de dedicació, passaria a rebre 51.829 euros, que és el que rebia Perelló, vicepresidenta al 75%, fins ara. La dedicació exclusiva de les vicepresidències és de 69.105 euros. La impossibilitat de rebre dos sous públics va fer que Mir renunciés al d’alcalde de les Borges, on rep uns 8.800 euros anuals com a indemnització d’assistència a plens i reunions de juntes de govern i comissions informatives.