COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Enric Mir, alcalde de les Borges, nou diputat provincial per CDC

L'alcalde de les Borges, el dia de presa de possessió del mandat 2015-2019 (foto: X.M.)

Poc a poc es van confirmant noms als organismes la composició dels quals deriva, indirectament, de les eleccions municipals del 24M. Un d'aquests és la Diputació de Lleida, de la qual en formarà part, a partir d'ara, l'alcalde de les Borges, Enric Mir, segons avança el diari Segre aquest divendres.

Mir ha fet valer, d'aquesta manera, els seus bons resultats a la capital garriguenca, al passar dels sis regidors que tenia a vuit, una majoria absoluta només comparable a la del 1991. En l'últim mandat, Mir havia encapçalat l'Ajuntament de les Borges amb dedicació exclusiva, és a dir, amb una retribució mensual de 2.160€ bruts en 14 pagues. Queda per veure, per tant, si opta per cobrar d'una de les dues institucions. Precisament aquest mateix divendres al vespre se celebra el ple extraordinari de constitució del cartipàs al consistori borgenc, en què es concretaran aquests aspectes.

Villas, de la Diputació al Consell
Si es confirmen les hipòtesis, Mir substituïrà el fins ara diputat pronvincial de la comarca, Antoni Villas, alcalde de Juneda, que es perfila com a nou president del Consell Comarcal. Tot i això, l'acord encara no està tancat del tot, ja que CDC negocia aquests dies amb UDC aquest tipus de moviments a les institucions supramunicipals. Fins ara, el de les Garrigues era un dels Consells Comarcals en què hi havia un acord implícit dins la federació per adjudicar-lo a Unió. L'última presidència ha estat en mans, precisament, de Juli Muro (UDC), tot i que va deixar el partit fa uns mesos.

D'altra banda, tal com avançava SomGarrigues, aquesta setmana s'ha confirmat també el diputat provincial de la CUP, que entra per primera vegada a l'organisme, i que serà el regidor d'Alfés Joel Jové.