COMARCA

Juli Muro, president del Consell Comarcal, deixa Unió després de 24 anys

El president del Consell Comarcal de les Garrigues i alcalde de Puiggròs, Juli Muro, s'ha donat de baixa de militància d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), després de 24 anys de formar-ne part. Els motius, "discrepàncies polítiques en general", entre les quals el paper del partit en el procés nacional.

En aquesta qüestió, Muro s'ha posicionat obertament a favor de la independència de Catalunya. Ja ala tardor de 2011, el Consell Comarcal que presideix es va adherir a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i, en tot aquest temps, el ple de l'ens ha aprovat mocions de suport a un referèndum d'autodeterminació, s'ha oposat als requeriments de Llanos de Luna per obligar-lo a penjar la bandera espanyola i es va adherir al manifest comarcal "A les Garrigues estem preparats", entre altres manifestacions similars.

El president del Consell ha deixat UDC fa una setmana i és un pas que ha fet a nivell individual, sense que de moment es coneguin casos similars en altres càrrecs del partit a la comarca. El president de l'ens comarcal no ha passat a CDC i continuarà sense cap adscripció partidista.