COMARCA
- La Pobla de Cérvoles

La Pobla de Cérvoles també bateja una plaça amb el nom 1 d’Octubre

La fins ara plaça Nova esdevindrà el desè espai públic de la comarca dedicat al referèndum de fa poc més d’un any. La Pobla també posa Independència a un carrer.

(foto: arxiu)

L'Ajuntament de la Pobla de Cérvoles va aprovar al ple del 18 d'octubre l'expedient per canviar el nom de l'actual plaça Nova i posar-li plaça 1 d'Octubre, un nom que, si no s'han registrat reclamacions, passarà a ser definitiu. Al mateix ple es va aprovar posar el nom d'Independència a un carrer que fins ara no en tenia. Tret d'una placeta a les Borges, és l'únic carrer de la comarca amb aquesta denominació.

Deu espais a la comarca
La plaça, entre l'avinguda de les Garrigues i el carrer Calvari, serà el desè espai públic de les Garrigues batejat amb aquesta denominació, que fa referència al referèndum d'independència de Catalunya celebrat fa poc més d'un any. Sunyer va ser el primer, al febrer, quan va substituir el nom de la plaça de la Constitució per decisió dels veïns que van participar a la consulta promoguda per l'Ajuntament. El va seguir les Borges, al març, uns dies després que el CDR local iniciés una recollida de signatures en aquest sentit. Feia set anys que s'havia aprovat una moció al consistori per canviar el nom de la plaça de la Constitució.

Al juny s'afegia Castelldans, a l'agost era el torn de Juneda, que estrenava el parc 1 d'Octubre, també escollit a través d'una consulta. Al setembre eren Llardecans i la Granadella i el mateix 1 d'octubre, un any després del referèndum, Cervià i Vinaixa inauguraven també dos espais. És molt probable que a la llista s'hi sumi els Torms, on hi ha una petició ciutadana registrada a l'Ajuntament, que ho valorarà en un ple.