POLÍTICA
- Juneda , Les Borges Blanques

ERC considera una "arbitrarietat política" l'adjudicació a alguns municipis del projecte FutbolNet, de la fundació del Barça

Els republicans denuncien que aquest pla socioesportiu s'ha concedit a 21 ajuntaments de Ponent, tots governats per CiU o pel PDECat, entre els quals les Borges i Juneda.

(foto: Aj. Borges)

El grup d’ERC a la Diputació de Lleida denuncia que tots els 21 municipis on l’ens provincial ha adjudicat el projecte FutbolNet de la Fundació Futbol Club Barcelona, amb el qual s’han invertit 500.000 euros, estaven governats per CiU o pel PDeCAT en el moment de signar el conveni i que alguns d’aquests no complien els criteris que motiven el projecte, mentre que a altres, governats per ERC, no se’ls ha concedit aquest pla socioesportiu. Entre els 21 municipis hi ha les Borges Blanques i Juneda.

Els republicans han presentat un informe que detalla que FutbolNet, un projecte pensat per “millorar la vida dels infants i joves que es troben en contextos vulnerables”, segons la fundació Futbol Club Barcelona, s’ha dut a terme a municipis amb taxes de menors nouvinguts de menys del 10%, com Alpicat, Alcoletge o Fondarella –poble del qual és alcalde l'expresident de la Diputació, Joan Reñé–. Aquest últim té un 1,8% de menors de famílies nouvingudes. Jaume Gilabert, protaveu d’ERC, critica que, en canvi, s’hagin exclòs municipis amb elevats nivells de nens i joves immigrants, com Guissona (53%), Alcarràs (30%), Ponts (25%) o Artesa de Segre (24%), “curiosament tots ells amb alcaldes i alcaldesses d’ECR”. Tampoc cap barri de la ciutat de Lleida s’hauria vist beneficiat pel programa. En el cas de les Borges, el percentatge és del 17% i a Juneda del 24%.

El projecte FutbolNet es va iniciar l'any 2012 a la demarcació de Lleida i s'hi ha invertit 755.000 euros en total, una xifra que la formació republicana considera “molt elevada atesos els pocs resultats que ha demostrat”. En aquest sentit, el líder del grup provincial, Jaume Gilabert, assegura que els convenis s'han fet “sense cap tipus de publicitat ni convocatòria i de manera discrecional i injusta, sense tenir en compte els criteris establerts per la Fundació”.

Les activitats d’aquesta iniciativa esportiva duren entre sis i vuit mesos, durant dos dies a la setmana, i es plantegen com a activitats extraescolars. El finançament pivota sobre tres pilars: FutbolNet, la Diputació i, en alguns casos, els ajuntaments. A les Borges, on el programa es va fer el 2014, la Diputació va aportar 20.000 euros i la Fundació Futbol Club Barcelona 15.000. A Juneda, on es va fer el 2016, van ser 20.000 i 10.000, respectivament.