CULTURA
- Juneda , L'Espluga Calba , Les Borges Blanques

Els garriguencs Avstral publiquen el seu segon videoclip

Es tracta de la cançó 'Teoria de l'evolució', que dona nom al primer disc del grup, format per membres de les Borges, Juneda i l'Espluga Calba.

El grup Avstral acaba de publicar el seu segon videoclip, “Teoria de l’evolució”, una de les cançons del disc homònim, el primer de la banda garriguenca. Gravat en escenaris de Menorca i la comarca de l’Urgell, el videoclip i la canço fan referència a “l’evolució que ens envolta, a l'evolució nostra com a grup i com a persones, a l'evolució que hem fet com a societat i a l'evolució que ha suposat aquest disc per a nosaltres", explica Marc Teixidó al portal de la revista Enderrock

La publicació de l’audiovisual coincideix amb la represa de la gira de concerts del grup, que va fer l’última actuació el passat 6 d’octubre, en acústic, a Arbeca. El 29 de desembre tocaran a la Pobla de Segur i hi ha programades actuacions a Maldà al febrer i a Bellcaire d’Urgell al maig. 

Avstral el formen Marc Teixidó, Gerard Català, Adrià Garcia, Guillem Prats i Marta Solà, músics de Juneda, les Borges i l’Espluga Calba –la major part dels quals provinents del que havia estat La Cintura de la Paula– i va estar preparant les cançons del primer disc des del 2016, basades en el pop, l’electrònica i les melodies enèrgiques. “Teoria de l’evolució” és el segon videclip que graven, després d’”Abril”, presentat al maig.