COMARCA
- Les Borges Blanques

Espanyolistes del Camp de Tarragona arrenquen pancartes i llaços de suport als presos a les Borges

Una desena d'encaputxats dels anomenats Grupos de Defensa y Resistencia (GDR) van sostreure pancartes, estelades i llaços durant la nit del 6 de desembre.

Una desena de persones encaputxades van recórrer la matinada del 6 de desembre, inici del pont de la setmana passada, els carrers de les Borges Blanques i l’Espluga de Francolí per arrencar estelades, pancartes i llaços de suport als presos polítics i exiliats independentistes. A la capital garriguenca, el grup va sostreure la pancarta que hi havia a la façana de l’Ajuntament, així com llaços del passeig del Terrall, de la Capella i de la plaça Europa.

L’acció va ser gravada en vídeo i publicada i reivindicada a les xarxes socials per “Resistencia Alta Tabarnia”, un dels “Grupos de Defensa y Resistencia” (GDR) del Camp de Tarragona, amb base a Reus. Part d’aquest grup ja va protagonitzar a l’agost una acció similar a Tivissa i Móra la Nova, equipats amb navalles i plànols, per la qual van ser identificades 14 persones, entre les quals hi havia un agent de la Guardia Civil. Sorprenentment, al cap de dues setmanes, la fiscalia general de l’Estat ordenava investigar els mossos i policies locals que els havien identificat. El setmanari La Directa va publicar recentment un reportatge en què exposa els vincles de neonazis i falangistes amb “Resistencia Alta Tabarnia”.

Aquest dimarts, cinc dies després dels fets, el Comitè de Defensa de la Repúblcia (CDR) de les Borges demanava a l’Ajuntament que reposés la pancarta de la façana. L’endemà, l’Ajuntament responia que aquesta va ser sostreta per persones desconegudesi que ja n’estava encomanada una de nova, que es col·locaria “tan aviat com arribi” i en un lloc menys accessible.