EDUCACIÓ
- Bellaguarda

L'escola de Bellaguarda guanya un concurs de fotografia sobre la diversitat multicultural a les aules

Convocat per la fundació Pagesos Solidaris, hi han participat 25 centres de Catalunya i Espanya. L'escola Els set focs rebrà un lot de llibres i contes de promoció de la igualtat i la tolerància.

La imatge guanyadora. (foto: Pagesos Solidaris)

L'escola Els set focs, de Bellaguarda, és la guanyadora del concurs de fotografia “+ iguals que diferents”, organitzat per la fundació Pagesos Solidaris –vinculada a Unió de Pagesos– per promoure l'educació en la diversitat multicultural a les aules. El concurs forma part d’un projecte de sensibilització del fet migratori que s'ha dut a terme a diferents escoles de Catalunya i de l'Estat espanyol, també impulsat per Pagesos Solidaris, amb l'objectiu de “sensibilitzar els alumnes de Primària sobre les realitats socioculturals dels immigrants, així com per eliminar prejudicis i estereotips”, explica la fundació. Aquest projecte està cofinançat pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons d'Asil, Migració i Integració de la Unió Europea.

El jurat del concurs ha estat format per professionals de diferents àmbits (artístic, sindical, pedagògic i de voluntariat) i el premi consisteix en un lot de llibres i contes relacionats amb la promoció dels valors d'igualtat i tolerància intercultural. Pagesos Solidaris dona a conèixer aquest premi, coincidint amb la celebració, demà 18 de desembre,del Dia Internacional del Migrant.

En total, hi han participat 25 escoles de Catalunya, Castella i Lleó, Castella la Manxa, Extremadura, Madrid, País Valencià, Illes Balears, Andalusia, Astúries i Cantàbria.