CARRETERES
- Les Borges Blanques

Un sindicat de Mossos d'Esquadra denuncia un accident de dos agents a les Borges Blanques

Els fets van tenir lloc el 21 de desembre, al xocar contra uns pneumàtics a la variant de l'N-240. USPAC apunta els CDR però aquests desmenteixen tenir-hi res a veure.

El sindicat USPAC, del cos de Mossos d’Esquadra, ha posat una denúncia al jutjat d’instrucció núm. 4 de Lleida per un accident que van patir dos agents quan anaven a la seva comissaria per començar la jornada laboral. Els fets van tenir lloc el passat 21 de desembre a la variant de l’N-240 a les Borges Blanques, concretament al punt quilomètric 69, prop de la rotonda de la carretera de Castelldans. Segons el sindicat policial, el vehicle particular en què viatjaven els agents va col·lidir contra uns pneumàtics posats al mig de la via i els agents haurien patit lesions cervicals i lumbars, a més dels danys ocasionats al cotxe. 

USPAC qualifica l’accident de “greu” i el considera un delicte d’homicidi en grau de temptativa. En un comunicat fet públic el 31 de desembre, el sindicat assegura que els agents van patir “lesions greus” i que romandran de baixa durant bastant temps. No obstant això, no es va requerir l’assistència de cap ambulància, els agents van sortir del vehicle pel seu compte i ells mateixos van inspeccionar els voltants, on haurien localitzat uns cinquantena més de pneumàtics i un bidó de 20 litres de gasolina, explica Josep Miquel Milagros, portaveu d’USPAC. Els mateixos agents haurien anat al CAP de les Borges pel propi peu. “No és tant la gravetat de les lesions com el temps que els impediran treballar”, matisa Milagros. En un primer moment, fonts del departament d’Interior van explicar que els dos agents es van incorporar el mateix dia a la feina, però USPAC assegura que això és fals i que estan de baixa des del dia de l’accident.

Focus sobre els CDR
En el comunicat, el sindicat policial dirigeix l’acusació “contra els CDR recolzats per president Torra, que van tallar l’N-240 a l’alçada de les Borges Blanques”. Aquell dia, els CDR de Ponent havien convocat a un únic tall a l’A-2 a Alcarràs, on van romandre unes quatre hores. De fet, el CDR de les Borges desmenteix que tingui res a veure amb els fets denunciats i assegura “no haver-ne tingut constància fins que no han sortit als mitjans”. En declaracions a SomGarrigues, el portaveu d’USPAC matisa que “ens és igual qui hagi estat, el cas és que un grup de persones van tallar la via, sense avisar, i van provocar el xoc”, i avisa que no descarten “ampliar la imputació” a altres persones, “còmplices o conspiradores”. Ara, el jutjat ha acordat iniciar diligències prèvies i ha ordenat al cos de Mossos d’Esquadra que identifiqui els presumptes autors de la col·locació dels pneumàtics.