MEDI AMBIENT
- Juneda , Les Borges Blanques

Cartutxos que no se'n van

El Centre Excursionista Borges-Garrigues torna a evidenciar la contínua existència de beines de caça a la serra del Rispa, entre les Borges i Juneda, malgrat les jornades de neteja que s'hi han fet periòdicament.

El Centre Excursionista Borges-Garrigues ha tornat a trobar multitud de beines de cartutxos de caça a la serra del Rispa, frontera natural i administrativa dels termes de Juneda i les Borges, al repassar el cap de setmana passat el circuit per on passa la marxa Borges-Riu Set, que tindrà lloc al mes de març. En aquesta ocasió, la majoria de les beines s’han trobat amagades entre coscolls, algunes de les quals, pel seu estat, eren d’anys anteriors, però altres eren noves. Membres de l’entitat van recollir les deixalles que van poder per llançar-les al lloc corresponent, però expliquen que encara en van quedar. 

La zona, com les altres del recorregut de la marxa, ja s’havia repassat en la primera i la segona edició, i anteriorment, els anys 2011 i 2012, el Centre Excursionista, junt amb l’Ateneu Popular Garriguenc i l’associació La Banqueta, ja havien convocat jornades de neteja exclusivament a aquesta zona, d’on es van retirar diverses bosses de residus entre cartutxos, ampolles i llaunes i es va denunciar la degradació d’una zona que forma part de l’espai interès natural dels Bessons.