COMARCA

Imputen un menor garriguenc per una acció a la seu del PSC de suport a Pablo Hasel

Els fets van tenir lloc el 22 d'octubre, quan uns joves van entrar al local de la formació a Lleida i van penjar una pancarta al balcó.

La Fiscalia de Lleida ha comunicat a un jove de les Garrigues l’inici d’un expedient en què se l’acusa d’haver violat un domicili jurídic. Concretament, es tracta de l’acció de protesta que un grup de joves van fer el 22 d’octubre passat, quan van entrar a la seu del PSC a Lleida i van penjar una pancarta al balcó amb el lema “Lluitem pels drets i les llibertats democràtiques. Pablo Hasel llibertat!!”. L’acció, reivindicada per la plataforma de suport al raper lleidatà, volia denunciar la sentència de presó i multa per part de l’Audiència Nacional per delictes d’aologia del terrorisme i de calúmnies i injúries contra la Corona i les institucions de l’Estat per les lletres d’algunes de les seves cançons.

Aquell dia, els joves no van ser identificats, tot i que sí seguits per agents de policia fins a l’interior del rectorat de la Universitat de Lleida, fins que han rebut les respectives comunicacions d’inici d’expedient, en què se’ls dona tres dies per designar un advocat. En el cas del noi garriguenc, aquest tràmit ha estat fet avui mateix i, al ser menor d’edat, la denúncia no es vehicularà com a procediment penal però sí que preveu sancions. Ara, es preveu que se’l convoqui per a declarar al jutjat.