CULTURA
- Cervià de les Garrigues

La biblioteca de Cervià crea un grup de lectura infantil

La intenció del centre municipal és distribuir-lo en tres franges d’edat i integrar continguts amb el currículum escolar. Els subgrups de 6-9 anys i 9-13 comencen aquest febrer.

El club començarà a funcionar aquest mes de febrer a l'equipament municipal. FOTO: Damià Alentorn

La biblioteca municipal de Cervià, amb el suport de l'Ajuntament i del Servei de Lectura Pública de Catalunya, posa en marxa aquest febrer un club de lectura infantil i juvenil adreçat a nens i joves d'entre 6 i 18 anys. És la primera vegada que des de l'equipament s'impulsa una iniciativa com aquesta, que a la comarca fins ara només es fa a la biblioteca de la Granadella, i de moment compta amb set inscrits. "Fins a l'1 de febrer hi ha temps d'apuntar-se i, per tant, és probable que la xifra augmenti", explica Damià Alentorn, responsable del centre. L'activitat és gratuïta i es divideix en tres subgrups en funció de l'edat: un per als infants de 6 a 9 anys, un per als de 9 a 13 i un per als de 13 a 18. De moment, l'únic que no està garantit que pugui arrencar és el de 13 a 18.

En sintonia amb l'escola
La intenció dels impulsors és treballar molt integrats amb el currículum escolar, de manera que els continguts treballats al club es complementin o reforcin amb els que es fan al col·legi del poble.
Quant al grup de 6 a 9 anys, llegiran contes, escollits per la temàtica o per l'èmfasi en algun aspecte en concret, i es faran fitxes relacionades, dibuixos, sortides o dinàmiques. El mateix funcionament regirà el grup de 9 a 13 anys, amb la particularitat que entre les lectures se n'inclouran almenys dues del premi Atrapallibres, una iniciativa del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil per estimular la lectura. Pels de 13 a 18 anys, si s'acaba materialitzant, la idea és que llegeixin novel·les juvenils de la secció de novetats de la biblioteca. Tots els grups els conduirà la cervianenca Maria Farré, educadora de la llar d'infants. Properament hi ha prevista una reunió amb els pares i mares dels inscrits, en què es definirà la periodicitat de les sessions. Aquest serà el segon club de lectura de la biblioteca, després del d'adults, creat fa uns set cursos i que enguany compta amb 20 integrants.

Nova web
D'altra banda, la biblioteca de Cervià va presentar el dimarts 22 la nova web de l'equipament, que substitueix el blog amb què es funcionava fins ara. Amb la nova eina, ja activada, es poden fer tràmits com la renovació de documents, la sol·licitud del carnet o propostes de compra.