MEDI AMBIENT
- Les Borges Blanques

Ipcena denuncia la retirada del niu de cigonyes de l'església de les Borges Blanques

L'entitat ecologista Ipcena presentarà una denúncia al Departament de Territori per permetre l'acció "injustificada" de l'Ajuntament de les Borges Blanques

Retirada del niu de cigonyes del campanar de les Borges Blanques. FOTO: F.F

El grup ecologista Ipcena ha anunciat que avui divendres presentarà una denúncia al Departament de Territori per permetre la retirada del niu de cigonyes de l’església de les Borges Blanques per part del seu ajuntament. Insisteixen que les cigonyes són una espècie protegida i que el niu no suposava cap amenaça de caiguda. Joan Vàzquez, president de l’entitat, recorda que l’Ajuntament de les Borges Blanques no és propietària de l’immoble i que l’acció ha estat “injustificada”. Vàzquez defensa la riquesa biològica i cultural que representa el niu del campanar. 

Per la seva banda, el regidor de medi ambient de les Borges Blanques, Daniel Not, ha respost aquest matí les crítiques del grup ecologista explicant que “els tècnics municipals van valorar el risc de caiguda del niu com a greu i que, per tant, l'acció s'ha dut a terme per seguretat”. 

L’ajuntament de les Borges ha acceptat muntar un niu al recinte del cementiri vell com a mesura compensatòria per afavorir que la parella de cigonyes puguin ocupar-lo, però Ipcena recorda que les cigonyes són ocells que mantenen permanentment el seu niu i el més probable és que tornin al campanar a refer-lo.