COMARCA
- Les Borges Blanques

Presenten Olivi, un producte 'innovador' que intenta unir els dos grans exponents del territori català; l'oli i el vi

La Fira de L'oli ha tingut un convidat de luxe: la revista Olivi que parla sobre l'oli i el vi de qualitat a Catalunya i que ha volgut participar en el certamen amb la presentació en públic d'aquesta nova publicació. Una seixantena de persones han assistit a l'acte on les dues coodirectores de la revista que s'edita a Reus, la Cristina Andrés i l'Anna Tenllado, han explicat els objectius del nou mitjà, els col·laboradors que hi participen -de la mida de Ada Parellada, Isma Prados i Santi Santamaria, entre altres- i han fet un petit avanç del que els lectors podran trobar en el proper número. La publicació, de caràcter trimestral, es distribueix a tots els quioscos de Catalunya, Andorra i les Illes Balears per un preu de 2,90 euros.

Els seus organitzadors no dubten en qualificar Olivi com un producte "innovador que intenta unir els grans exponents del territori català. "El nostre objectiu és promocionar i fer entendre al lector la qualitat del vi, de l'oli, la gastronomia i el turisme de Catalunya i augmentar-ne el seu consum al territori" ha manifestat Cristina Andrés.

Un cop finalitzada la presentació de la revista, la Mariona Quadrada ha elaborat dues receptes; filet de porc amb vi negre i pomes confitades i Pinya amb emulsió d'oli d'oliva i llimona.
El Taller de Cuina Mariona Quadrada és una coneguda escola situada a Reus que va començar els passos l'any 1984 amb l'ànim de captar aquelles persones interessades en la cuina i el menjar, des del coneixement de tècniques, sistemes, productes, contextualització, història... tot plegat amb una execució possible a casa.

D'altra banda, com a cloenda de la presentació s'ha proposat al públic un concurs de preguntes sobre gastronomia, oli i vi. Preguntes per posar a prova el coneixement del públic en aquest àmbit com Quantes denominacions d'Origen de vins hi ha a Catalunya?, en quina época es recull l'oliva?, quin famós grup musical té una bodega al Montsant?,Quina és la Fira de Teatre més important de Catalunya?o bé i com s'anomena l'Oli de major qualitat?, entre altres.