CULTURA

El 'diluvi de felicitat' del grup garriguenc Kapritxo

La formació ha estrenat el videoclip de la cançó Plou!, eix vertebrador del disc de debut "Plou sobre mullat".

(foto: Artur Gavaldà)

El grup Kapritxo, format per músics de Juneda, les Borges, la Floresta, l’Espluga Calba i Ivars d’Urgell, ha estrenat el videoclip Plou!, el primer tema del disc “Plou sobre mullat”, el de debut de la banda i que va ser enregistrat als estudis 6dB Produccions de Constantí, sota el segell discogràfic Coopula. El disc va ser possible gràcies a una campanya de micromecenatge duta a terme durant la primavera del 2018.

El videoclip, fet per Àuria Produccions sota la direcció d'Albert Marcos, ha estat gravat a diferents espais de Ponent amb la idea de “traslladar al públic a la concepció orgànica de l'entorn que inspira el grup, cap a la natura, i plantejar la relació que tenim amb ella”, expliquen fonts de la banda. En el cas de Plou!, “eix vertebrador de la filosofia del grup”, Kapritxo vol transmetre “la possibilitat de capgirar les males experiències en aprenentatges i noves possibilitats.

Destaquen les melodies creades en base a la marimba, instrument de percussió d'origen africà, que “contagien d'esperit positiu”, afirmen, “i transporten a un univers on es fusionen ritmes de diferents cultures musicals, com el reggae, l'ska, el calypso, la rumba o la cúmbia, entre d'altres”. Kapritxo, nascut el 2016, està format per Sergi Poch (solista i guitarra), Jordi Torradeflot (la marimba i les percussions), Mireia Poch (saxo tenor), Joel Zamora (trompeta), Adrià Vallès (baix), Dani Badia (guitarra elèctrica) i Toni Rodriguez (bateria).