POLÍTICA
- Bellaguarda

El president Torra inaugura la plaça 1 d'Octubre a Bellaguarda

El president de la Generalitat afirma que l'exercici del dret a l'autodeterminació "és la bandera amb què ens hem de presentar a les eleccions espanyoles".

(foto: Xavi Minguella)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha estat aquest migdia a Bellaguarda, on ha inaugurat la plaça 1 d'Octubre i ha participat en un dinar popular organitzat per l'Ajuntament, al qual han assistit unes 200 persones. Torra, acompanyat per diversos alcaldes de la comarca, la presidenta de la Diputació i el delegat del Govern a Lleida, ha recordat que el referèndum del 2017 “va ser, potser, el fet històric més important que hem fet els catalans contemporàniament” i “un acte d’estricta obediència al Parlament, que és on rau la sobirania dels catalans”. El president ha demanat a la població “que servi la fidelitat al primer d’octubre” i ha afirmat que l’exercici del dret a l’autodeterminació “és la bandera amb què ens hem de presentar a les eleccions espanyoles”.


(foto: X. Minguella)

Torra també s’ha referit a l’autorització del Parlament europeu d’una conferència del partit ultradretà Vox i ha qualificat de “vergonya” que “un partit feixista, racista i xenòfob entri al Parlament europeu, mentre que a gent demòcrata com el president Puigdemont i a mi mateox no se’ns permetés”. En aquest sentit, el president ha assegurat que traslladarà la seva decepeció i queixa als grups de la cambra.

A banda dels actes oficials previstos, Torra ha atès breument un grup de membres de les plataformes Almatret Net i Ribera Digna, que s’havien concentrat per expressar l’oposició al projecte d’abocador de residus industrials de Riba-roja.


(foto: Ribera Digna)