POLÍTICA
- Castelldans , Juneda

Cares noves a les llistes d'ERC a Juneda i Castelldans

Josep Mateus encapçalala candidatura de Junts x Juneda i David Caselles la de Castelldans. Ambdues es van presentar públicament el dimarts, amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

Poc a poc es van coneixent les candidatures que concorreran a les eleccions municipals del 26 de maig. Si fa uns dies es presentava públicament el candidat d’ERC a Arbeca, els republicans van fer el mateix aquest dimarts a Juneda i Castelldans, on es van presentar Josep Mateus i David Caselles com a candidats, respectivament. En ambdós casos es tracta de persones que no havien concorregut en anteriors comicis i en ambdós casos l’acte va comptar amb la participació de la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, tal com s’havia fet també a Arbeca.

Quant a Junts x Juneda, el nom que fa servir Acord Municipal en aquest municipi des del 2011, Mateus va voler destacar “la gran qualitat de la llista, formada per homes i dones de totes les edats i especialistes en diferents àrees”. El nou candidat es va referir a qüestions com el polèmic desdoblament de la carretera N-240, que rebutja, i va indicar que defensaria l’alliberament de l’autopista AP-2, així com “rehabilitar i donar vida a la Banqueta del canal, defensar la igualtat, la millora de la convivència i promoure els valors comunitaris”. Mateus té 60 anys i és enginyer tècnic químic.

A Castelldans, la candidatura republicana es presenta sota la denominació Esquerres per Castelldans i ho fa encapçalada per David Caselles, que considera que “és el moment de donar un nou impuls al poble. "Cal posar ordre a les inversions i millorar els serveis bàsics. Entenem l'Ajuntament com un ens fiable i un espai on les veïnes i veïns se sentin recolzats i puguin participar en la presa de les decisions que els afecten. Continuarem fent front a la incineradora de Trajucsa, la gestió dels purins és bàsica, però no podem assumir cremar deixalles con un sistema de tractament de residus ni posar en risc la salut dels nostres veïns i veïnes", explica Caselles, enginyer forestal de 46 anys d’edat.

El PDeCAT manté els actuals alcaldes
Si bé no s’ha fet, de moment, una presentació pública de candidats, els actuals alcaldes de Juneda, Antoni Villas, i de Castelldans, Conrad Llovera, ambdós del PDeCAT, ja van confirmar fa uns dies a SomGarrigues la intenció de repetir com a candidats de les respectives candidatures que prepara la formació. En el cas de Castelldans, seguint la dinàmica del PDeCAT arreu de Catalunya, aquesta vegada s’anomenarà Junts per Castelldans, mentre que a Juneda, on ja existeix la denominació Junts x Juneda, vinculada a ERC, no ha transcendit encara quina fórmula s’escollirà.