COMARCA
- Les Borges Blanques

Mor el borgenc Domènec Cornudella, un dels socis fundadors de SomGarrigues

Membre actiu de l'associacionisme local i nacional i persona vinculada a diferents iniciatives esportives, va traspassar ahir a l'edat de 75 anys.

(foto: arxiu)

Ahir dilluns, 1 d’abril, va morir el borgenc Domènec Cornudella a l’edat de 75 anys. Cornudella, membre actiu de diversos àmbits de l’associacionisme local i nacional, va ser un dels socis fundadors del periòdic SomGarrigues l’any 2000 i des d’aleshores formava part de la junta de l’entitat editora d’aquest mitjà comarcal i de la revista SomEsports. 

Metge dentista de professió, amb consultes a Valls i Barcelona, va ser també voluntari de Creu Roja de les Garrigues i un dels impulsors del Club Tennis La Serreta a finals dels anys 70. La vinculació de Cornudella amb l’esport va ser intensa, ja que havia estat atleta destacat al centre de tecnificació Joaquín Blume, on va estar quatre anys de resident i des d’on es va proclamar campió d’Espanya en triple salt. Conscient sempre de la importància de la preparació física, va donar un nou impuls en aquest sentit a l’equip d’handbol de la Unió Esportiva Borges, d’on va ser entrenador i va contribuir a ascendir el conjunt a la Segona divisió nacional.

Cornudella també estava implicat en el moviment sobiranista, principalment a través d’Òmnium Cultural, d’on va ser un dels primers socis a la comarca, i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).