FAUNA
- Juneda

Rescaten dues cingonyes que havien caigut dins una xemeneia antiga a Juneda

Els Agents Rurals les van alliberar dilluns a la mateixa zona i van posar mesures correctores al voltant del niu.

(foto: A.R.)

Els Agents Rurals van rescatar el dilluns dia 1 dos exemplars de cigonyes que havien caigut i quedat atrapades dins una xemeneia d’una antiga bòbila a Juneda. Com que els dos exemplars estaven en bon estat, es van alliberar a la mateixa zona. Per evitar noves caigudes, els Agents Rurals van instal·lar una malla a l’orifici on hi ha el niu com a mesura correctora.

Fa uns dos anys, es va trobar una cigonya morta al mateix indret en un ferro que feia de parallamp i a l’anar a treure-la es van localitzar alguns esquelets a l’interior de la xemeneia, de cigonyes que haurien caigut i no haurien pogut sortir, ja que es tractava d’un punt objectivament atractiu per a aquesta espècie. Aleshores es va instal·lar un suport per al niu i es va tapar part de l’orifici.

No obstant això, l’indret va estar temps sense ser habitat per cigonyes, fins que fa un parell de setmanes s’hi va detectar activitat. Per evitar noves morts amb el parallamp abans del període de cria, els Agents Rurals van anar a retirar-lo, ja que només era un ferro vell, i va ser quan van veure que hi havia dues cigonyes vives a dins de la xemeneia. Es calcula que feia uns dos o tres dies que hi eren i que s’haurien barallat amb una altra parella que era dalt per ocupar el niu. En ambdues actuacions s’ha comptat amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Juneda.