ECONOMIA
- Bovera , El Cogul , El Soleràs , Els Torms , Granyena de les Garrigues , Juncosa , La Granadella

Trobada d’emprenedors de les Garrigues Altes

La jornada, organitzada des dels municipis de les Garrigues Altes amb el suport del Leader Ponent i l’Oficina Jove, es durà a terme el dissabte 6 d’abril al Celler Clos Pons.

El complex de Clos-Pons a l’Albagés acollirà la trobada d’emprenedors. FOTO: Clos-Pons

Articular un espai de trobada i de treball entre empresaris i emprenedors de la zona de les Garrigues Altes. Amb aquest objectiu neix Enxarxa't, una trobada d'emprenedors de la zona meridional de la comarca, que se celebrarà dissabte 6 d'abril al celler Clos Pons de l'Albagés. De l'evolució d'aquesta jornada es pretén crear un grup o associació d'empresaris que puguin fomentar i enfortir el teixit econòmic del territori.

Primers passos
La jornada Enxarxa't neix de la voluntat dels set municipis de les Garrigues Altes, Bellaguarda, Bovera, el Cogul, la Granadella, Granyena, Juncosa, el Soleràs i els Torms, per tal de reunir en un mateix espai els emprenedors del territori amb la intenció de buscar objectius i sinergies compartides. La trobada compta amb la col·laboració de l'associació Leader Ponent i l'Oficina Jove de les Garrigues. Sílvia Pallejà és la tècnica de desenvolupament local de les Garrigues Altes i una de les organitzadores de la trobada: "els objectius que es persegueixen en la primera sessió són que els emprenedors es coneguin entre ells, que puguin crear sinergies i que expliquin les necessitats que tenen del territori". Pallejà confia que de les qüestions plantejades se n'albirin ramificacions més estructurals "com la d'impulsar la cultura emprenedora al territori, facilitar-los un espai de treball, enfortir les habilitats que formen el caràcter emprenedor, generar noves idees empresarials, consolidar i enfortir rels projectes i les empreses i, finalment, que la trobada serveixi com a punt de partida cap a la creació d'un grup d'empresaris".


La jornada
La trobada, que comptarà amb la participació de vint emprenedors de setze projectes diferents, començarà a les 9 h i està previst que conclogui a les 13.30 h. Es dividirà en tres blocs, el primer servirà per conèixer el projecte de globalització del producte de Clos-Pons, el segon bloc serà un networking, on cada emprenedor tindrà dos minuts per explicar el projecte, un cop finalitzada la ronda s'escolliran tres projectes perquè facin una presentació de deu minuts. Finalment, hi haurà entrevistes bilaterals entre els emprenedors. L'apartat de conclusions correspondrà als alcaldes dels vuit pobles, que assistiran a la jornada.