CULTURA
- Juneda

Irene Anglada guanya el 20è premi Joan Duch

L’autora manresana va recollir el guardó en un acte el 30 de març al Teatre Foment de Juneda, on també es va lliurar el premi Carles Hac Mor, que arribava a la tercera edició.

Xargay, Palazón, Anglada i Cucurella, a l’acte de lliurament. FOTO: Aj. Juneda

La manresana Irene Anglada Peláez és la guanyadora del 20è Premi de Poesia Joan Duch per  a joves escriptors, de Juneda, amb l'obra Nusos d'incendi. Així ho ha determinat el jurat, format per Anna Gas, Meritxell Cucurella-Jorba, Francesc Gelonch, Jordi Pàmias, Jordi Quer, Anna Pantinat i Joan Cornudella, que n'ha valorat la riquesa de recursos, la musicalitat, la cohesió de l'estructura i la precisió i varietat lingüístiques. "És un llibre que s'aparta del model lingüístic del mainstream de les poètiques del cos per generar un model diferent, en què es tracten temes com l'amor, l'erotisme o el dolor amb una delicadesa i una elegància extraordinàries", afegeix el jurat, que l'ha escollit entre 14 poemaris que s'havien presentat des de diferents punts dels Països Catalans. L'acte de lliurament va tenir lloc el passat dissabte 30 de març.

Premi Carles Hac Mor
En paral·lel al premi Joan Duch, un jurat format per Ester Xargay, Anna Gual i Jordi Marrugat ha atorgat a Òscar Palazón Ferré el premi Carles Hac Mor a 
plaquettes d'escriptura subversiva, que arribava a la tercera edició. Palazón, de Tarragona, hi havia presentat l'obra Testament dada'm, on "construeix un discurs ple de jocs de paraules, dobles sentits i malentesos que no és altra cosa que el testament d'Adam, una revisió subversiva del Gènesi", explica el jurat. En aquest guardó s'hi havien presentat 59 poemaris.

Presentació d'Heura Gaya
Després del lliurament de premis, la junedenca Heura Gaya va presentar en exclusiva el seu primer disc en solitari Gaya [v. SomGarrigues, 496], un repertori intimista entre el pop i el folk. Editat pel segell Microscopi, la proposta va ser finalista a l'últim concurs Sons de la Mediterrània.