- Juneda , Les Borges Blanques

Aigua vermella al Canal d'Urgell entre les Borges i Juneda

Els Agents Rurals n'han pres mostres i s'espera l'anàlisi de tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua. Podria tractar-se d'algun producte per eliminar algues.

Un particular ha alertat aquest matí a membres de l’associació de defensa natural La Banqueta del color vermellós de l’aigua que sortia d’un col·lector a la zona dels Masos, entre les Borges Blanques i Juneda, que abocava al Canal d’Urgell, on un bon tram ha quedat tenyit. Des de l’entitat s’han posat els fets en coneixement dels Agents Rurals, que s’hi han desplaçat, n’han pres mostres i ara s’està a l’espera dels resultats que puguin sorgir de l’anàlisi per part de tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). A quarts de 12 ha deixat de baixar aquesta aigua de color.

Des de la Banqueta es recomana a la població que davant de situacions similars s’avisi immediatament els Agents Rurals. “Si ells no agafen mostres, la foto sola no serveix per a res”, recorden. Algunes fonts indiquen que podria tractar-se d’un producte utilitzat per a evitar el creixement d’algues i plantes aquàtiques a la séquia superior.