SALUT
- Les Borges Blanques

Trobada sobre el paper de les famílies en la prevenció del suïcidi

És la segona de les sis trobades convocades per la Taula de Salut Mental de les Garrigues i té lloc aquest dijous a la tarda al Casal Cívic de les Borges.

La Taula de Salut Mental de les Garrigues ha convocat per aquest dijous, 9 de maig, al Casal Cívic de les Borges Blanques una trobada sobre el paper de les famílies en la prevenció del suïcidi i com detectar senyals d’alerta. Aquesta és la segona trobada d’un total de sis en què s’estructura una de les línies de treball de la Taula, que es desenvoluparà al llarg del 2019 posant el focus en diverses temàtiques relacionades amb la salut mental com el tractament en la recuperació, l’autocura, l’estigma i l’autoestigma, el sentiment de culpa, la modificació de la capacitat de la persona amb trastorn mental o, com és el cas d’aquest dijous, el suïcidi.

“Es tracta de promoure sis espais de trobada i d'informació útil i entenedora sobre temes d'interès per a les famílies de persones amb algun trastorn mental”, expliquen des de la Taula, creada el desembre del 2017 com a eina d'intercanvi d'informació, reflexió, coordinació i de recerca entre els diferents agents claus involucrats en la recuperació de les persones amb trastorn mental per trobar solucions  vinculades al nostre territori, i facilitar, així, l'accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat. . La idea és que, a partir d'aquestes trobades pautades, puguin sorgir necessitats pròpies de les famílies i es normalitzi la situació en què es troben. D'altra banda, també pretén proporcionar un espai d'acollida i d'escolta en què es pugui donar suport a les necessitats del familiar.   

Totes les sessions estan previstes a les 6 de la tarda, al Casal Cívic de les Borges Blanques. La primera es va dur a terme el passat 4 d'abril, a càrrec de Sònia Olivares, treballadora social de la Fundació Tutelar Terres de Lleida. Per cada sessió s'ha buscat un professional expert en la temàtica i s'espera que, en cada trobada, la informació i el contingut sigui entenedor i útil pels assistents. La sessió sobre el suïcidi la coordinarà Begoña Giménez, de l’associació Suport al Dol.