PATRIMONI
- Bellaguarda

El Festival de Repic de Campanes de les Garrigues, demà a Bellaguarda

És la setena edició d'una iniciativa que cada any es fa a un poble diferent per donar a conèixer aquest patrimoni arquitectònic i afavorir-ne el condicionament i rehabilitació.

El campanar de Bellaguarda serà el centre d’atenció demà dissabte, 25 de maig, amb motiu del Festival de Repic de Campanes de les Garrigues, una iniciativa del Consell Comarcal, el Centre d’Estudis de les Garrigues, els campaners de les Borges i l’Ajuntament de cada poble per a posar en valor aquest patrimoni arquitectònic i cultural. El festival arriba enguany a la setena edició i és itinerant, de manera que cada any es fa a un poble diferent, ja que un dels objectius de l’organització, a més de la difusió d’una tradició, és afavorir que es facin millores i/o rehabilitacions als campanars per on es va passant. 

La jornada començarà a la tarda amb la rebuda dels participants a l’Ajuntament i una visita guiada pel centre del poble, el Pou de la Vila i l’església, on es podran veure les pintures murals redescobertes recentment, es pujarà al campanar i a quarts de vuit del vespre s’inaugurarà el festival com a tal a la sala polivalent, amb intervencions de representants del consistori, de l’associació cultural Els Vilàs, del Centre d’Estudis i de l Cofraria de Campaners. A continuació hi haurà una xerrada sobre el món campaner a càrrec d’Ignasi Cortés, exalcalde d’Os de Balaguer i campaner. A la mateixa sala hi haurà un sopar popular i, posteriorment, hi haurà l’actuació del repic de campanes, que es podrà seguir en directe amb una retransmissió audiovisual projectada a les parets de la mateixa església. Clourà la jornada un concert a l’església del conjunt Camerata Adagio.