POLÍTICA

JxCat manté la majoria al Consell Comarcal però perd el diputat provincial

ERC escurça distàncies a l'organisme comarcal però no prou com per fer el tomb. L'alcalde de les Borges, Enric Mir, haurà de deixar de ser diputat provincial i ho serà algun dels regidors o alcaldes dels republicans.

Del resultat de les eleccions locals d’ahir diumenge se’n desprèn la composició de dos organismes supramunicipals, que s’escullen per elecció indirecta, el Consell Comarcal i la Diputació. Quant al Consell, l’únic canvi que hi ha és la pèrdua d’un representant per part de Junts per Catalunya, que el guanya ERC-AM; el PSC-CP manté el que ja tenia i, per tant, es passa d’una distribució d’11-7-1 a 10-8-1.

Pel que fa a la Diputació, a la zona de les Garrigues, corresponent a l’antic partit judicial –que inclou Belianes i Torregrossa i no Granyena–, aquesta vegada s’assigna la representació a ERC, de manera que el fins ara diputat i vicepresident cinquè de l’organisme provincial, Enric Mir (JxCat), alcalde de les Borges, perd el càrrec. Queda per saber qui dels regidors o alcaldes republicans prendrà possessió.