CULTURA
- Juneda

Neix Els Rentadors, un nou festival de música a Juneda

S’han programat concerts de Roger Mas, Ferran Palau, Xarim Aresté i Renaldo & Clara els divendres de juliol. El lloc triat són els antics safarejos, recuperats recentment.

Clara Viñals, veu i guitarra de Renaldo & Clara.

Juneda tindrà aquest estiu un nou festival de música, Els Rentadors, pel qual s'han programat quatre concerts en els quatre divendres de juliol. La iniciativa la impulsa el junedenc Marc Teixidó -guitarra i cantant dels Avstral-, en col·laboració amb l'Ajuntament i empreses del poble que contribueixen al finançament, i inclourà servei de barra i food trucks.

Safarejos recuperats
Una de les particularitats del festival és l'emplaçament, que serà als antics safarejos de Juneda, recuperats en els últims anys i on el 2018 ja es van dur a terme un parell d'actuacions artístiques, un recital poètic a l'estiu i una de teatre al setembre, que van evidenciar les potencialitats d'aquest nou espai per a activitats a la fresca. Per l'organització d'Els Rentadors, es tracta d'un indret "íntim i atractiu al públic per gaudir de la música i la cultura en directe" i al qual el festival vol contribuir a donar "rellevància i identitat pròpia".

Música intimista
La primera edició d'Els Rentadors començarà el 5 de juliol amb l'actuació de Roger Mas, cantautor solsoní amb més de 20 anys de trajectòria, 10 discos i diversos premis. Mas presentarà a Juneda el seu últim àlbum, Parnàs. La següent cita serà el 12 de juliol amb Ferran Palau, músic d'Esparreguera que hi portarà el seu tercer disc en solitari, considerat el millor de l'any per les revistes Mondosonoro i Time Out Barcelona. El músic de Flix Xarim Aresté serà el protagonista del concert del 19 de juliol, que ha incorporat noves tonalitats al seu rock enèrgic. L'última actuació serà la de Renaldo & Clara, formació lleidatana de folk-pop que celebra 10 anys de trajectòria. Les entrades ja són a la venda i es pot adquirir un paquet de 30 euros per als quatre concerts.