COMARCA

Entrada gratuïta a les piscines de quatre municipis garriguencs per l'onada d'extrema calor

La Granadella, l'Albi, Fulleda i Aspa adopten aquesta mesura per tal que els seus habitants puguin passar millor l'episodi de màxima alerta.

(foto: arxiu)

Les piscines municipals de la Granadella, l’Albi, Fulleda i Aspa són avui divendres d’accés gratuït. És una mesura adoptada pels ajuntaments d’aquests pobles per facilitar que els veïns passin millor l’episodi de calor extrema que viu el país des d’ahir i fins diumenge, qualificat en el nivell de màxima alerta.

Arreu de Catalunya són desenes els consistoris que han pres aquesta decisió arran de l’onada de calor, que passa dels 40 graus a molts indrets. A la Granadella i Aspa seran d’accés lliure el que queda de setmana, a l’Albi avui i demà i a Fulleda almenys avui. 

A la capital comarcal, el grup municipal de Borges per la República va demanar abans d’ahir a l’equip de govern que valorés la flexibilització de l’accés a les piscines durant les alertes de Protecció Civil per episodis com l'actual “i sempre tenint present l'aforament màxim”, deien. El grup, a l’oposició, considera que l'entrada hauria de ser gratuïta “prioritàriament per aquells col·lectius més vulnerables com persones majors de 65 anys, infants fins a 13 anys, dones embarassades i persones amb malalties cròniques o mobilitat reduïda, així com els de rendes baixes.

Activitats suspeses
D’altra banda, el concert que s’havia de fer aquest divendres a Sant Miquel de la Tosca, entre el Vilosell i la Pobla, s'ha anul·lat per l’alt risc d’incendis i les elevades temperatures. Ahir, a les Borges, es va suspendre un taller infantil previst per a 2/4 de 6 de la tarda al complex ludico-esportiu Marc Roig i a la Granadella i Torrebesses no es farà la projecció del Liceu a la fresca en solidaritat als municipis que estan patint l’incendi i als professionals i voluntaris que treballen en les tasques d’extinció.