COMARCA

Volen tallar la C-12 com a protesta per la "inacció" del Govern després de l'incendi de finals de juny

Els convocants, pagesos i ramaders afectats pel foc, denuncien també "tota la política que porta en despoblament rural".

(foto: Xavi Minguella)

Veïns de Bovera, junt amb altres de poblacions veïnes, han anunciat que aquest diumenge, 28 de juliol, tenen la intenció de tallar el trànsit a la carretera C-12 entre Maials i Flix durant tres hores, de les 5 a les 8 de la tarda. L’acció vol visibilitzar el malestar per la “inacció que porta el Govern en els temes del foc que hi ha haver a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià” i per “tota la política que porta en despoblament rural”.

Els convocants, als quals s’ha afegit l’organització agrària Asaja, denuncien que “ens treuen l’ajut de zona desfavorida, els de producció ecològica i integrada ens els paguen quan volen, moltes vegades estem un any i mig a cobrar”. “No ens deixen gestionar els marges dels conreus, quan s’ha vist en aquest incendi que el que ha aturat el foc han sigut els conreus. A la protesta s’hi afegeix també la queixa per “una invasió de senglars que han fet cap de la zona de l’incendi cap a les zones que no s’han cremat” i les despeses de reposició de les mangueres cremades.

Els manifestants es concentraran a les 5 de la tarda entre els punts quilomètrics 86 i 87, prop de l’estació de servei de l’entrada de Flix.