CULTURA
- Juneda

Càsting a Juneda per a la nova pel·lícula de Carla Simón

Es busca gent local amb accent lleidatà i relacionada amb el món de la pagesia. El dissabte 10 i el dimarts 13 es duran a terme les proves. 

UN moment del rodatge d'estiu 1993. FOTO:ACN

Els propers 10 i 13 d’agost es durà a terme a Juneda un càsting per seleccionar actors i actrius que vulguin participar a la pel·lícula que la directora barcelonina Carla Simón rodarà a Ponent durant l’estiu de l’any vinent. Es busca gent local amb accent lleidatà amb relacions amb el món de la pagesia.

Els encarregats del càsting busquen diversos perfils: una colla d'amics integrada per nois de 13 a 17 anys, una colla d’amigues amb noies de 10-13 anys, una mare i/o un pare amb bessons de 3 - 5 anys, una mare i/o un pare amb una filla de 5-7 anys, una mare i/o un pare amb una filla de 10-13 anys, homes pagesos de 70 a 85 anys i dones de més de 80 anys. El càsting  consisteix en una petita entrevista on ees pregunta les dades, la descripció per part dels amics, la relació de la persona amb el món rural, etc. 

L’inscripció al càsting es pot fer a través de la pàgina web www.bisart.online/casting. Els encarregats demanen que els menors d'edat no acompanyats, portin unat autorització firmada pels vostres pares o tutors.

La directora

Carla Simón va néixer l’any 1986 a Barcelona, tot i que es va criar a Les Planes d’Hostoles. El primer llargmetratge de Simón, Estiu 1993, estrenat l’any 2017, va rebre numerosos guardons, entre els quals millor òpera prima al festival de Berlín, Biznaga d’or al Festival de Màlaga,millor direcció novella als premis Goya i millor pel·lícula als premis Gaudí. El film també va ser seleccionat per participar als premis Òscars.