COMARCA
- Fulleda

La ceràmica de Cuixart, a Fulleda

Durant la Festa Major del municipi es pot veure una mostra de les creacions que el president d'Òmnium Cultural fa a la presó.

Aquest divendres, dissabte i diumenge, coincidint amb la Festa Major del municipi, es podrà veure a l’antiga cooperativa de Fulleda una mostra de les creacions de ceràmica que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, fa a la presó de Lledoners, on està tancat i on es va apuntar fa un temps al taller que s’imparteix sobre aquest art. L’exposició s’obrirà aquest divendres a 2/4 de 10 del vespre, dissabte de 2/4 de 2 a 2/4 de 3 i diumenge de 2/4 d’1 a 2/4 de 2.

La tardor passada, Òmnium va iniciar una campanya de l’anomenada “Tassa de la llibertat”, reproduccions d’una peça que Cuixart havia fet al centre penitenciari la venda de les quals ajuda a finançar la campanya Judici a la Democràcia.

El que es pot veure a Fulleda, però, són altres peces de Cuixart, de diferents mides, formes i colors, una mostra que ha comptat amb la col·laboració del Konvent de cal Rosal, espai creatiu de Berga, on aquests dies s’exposen, precisament, ceràmiques del president d’Òmnium junt amb peces i fotografies d’altres interns que participen als tallers de la presó de Lledoners. Pep Espelt, director i fundador del Konvent, va estar ahir a Fulleda ajudant a montar la mostra.  

A la cercavila de dissabte al migdia es preveu la participació del capgròs fet en homenatge a Jordi Cuixart. El vincle de Cuixart amb Fulleda, on abans de ser empresonat participava sovint a les activitats que s’hi fan, neix a partir de la relació amb la seva companya, la periodista Txell Bonet, que és descendent d’aquest poble garriguenc. Bonet va rebre l’any passat el Porró de Fulleda, en el marc de la Fira Heroica, i va ser l’encarregada de recollir el premi Olivera d’Or al Garriguenc de l’Any, convocat pel Consell Comarcal de les Garrigues, que va recaure en “els que van fer possible el referèndum de l’1 d’octubre”, a petició del CDR de les Borges.