TURISME
- Les Borges Blanques

Les Borges contracta una persona per a promoció turística

Amb un contracte de 12.400 euros de setembre a desembre, s’encarregarà de definir productes turístics, organitzar esdeveniments i assistir a fires del sector, entre altres.

Adelantado va conduir la presentació de la Ruta de l'Oli i de l'Aigua a Barcelona. (foto: Enoturista.cat)

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha contractat la tarragonina Lídia Adelantado per a la promoció turística del municipi a partir de tres projectes: la Ruta de l'Oli i l'Aigua -compartit amb Vila-sana-, la Carta d'Olis i un de tercer relacionat amb creuers. Aquest últim, de fet, és el que ha precipitat la contractació d'Adelantado, ja que van ser representants del Port de Tarragona els qui van suggerir al consistori que es contractés aquesta persona. El Port tenia previst participar de l'11 al 13 de setembre a una fira internacional de creuers que es feia a Hamburg i, segons van dir a l'Ajuntament, volien incloure les Borges entre les propostes per oferir a les navilieres. Per fer-ho, però, calia elaborar de manera urgent un portfoli que definís l'oferta turística borgenca, de manera que es va optar per contractar la persona proposada pel Port.

A banda d'aquest portfoli, Lídia Adelantado té l'encàrrec de "crear els programes associats a l'oferta turística de les Borges, definir-ne els productes associats, organitzar esdeveniments, assistir a fires del sector per donar-los a conèixer i crear una base de dades de restaurants per visitar i oferir la carta d'olis, entre altres. El contracte és de 12.400 euros i una vigència de setembre a desembre d'aquest any.

Lídia Adelantado ja va tenir contacte amb l'oferta turística de les Borges fa dos mesos quan va conduir la presentació de la Ruta de l'Oli i de l'Aigua al Palau Robert de Barcelona, on van intervenir els alcaldes de les Borges i Vila-sana, el director general de Turisme i els germans cuiners Javier i Sergio Torres. Adelantado presentava l'acte en col·laboració amb l'agència Inside Consultores, l'empresa també tarragonina a qui l'any passat l'Ajuntament de les Borges va contractar un pla de comunicació turística per un import de 18.000 euros i que també ha fet treballs pel Port de Tarragona. Inside Consultores ja va ser l'encarregada del disseny i instal·lació de l'audiovisual de cal Gineret, en aquell cas per un cost de 21.600 euros, un audiovisual pel qual el consistori també va pagar 18.700 euros a l'empresa Birthbrand, amb qui Inside Consultores comparteix socis.