POLÍTICA

Els garriguencs a les eleccions del 10-N: tots suplents

Entre Congrés i Senat hi ha set candidats de la comarca en cinc partits diferents, però cap en posicions avançades per obtenir escó.

(foto: Congreso de los Diputados)

Abans d’ahir es van donar a conéixer totes les candidatures per a les eleccions espanyoles del 10 de novembre. D’entre els candidats per la demarcació de Lleida, set són garriguencs, que es presenten en cinc partits diferents, tant al Congrés de Diputats com al Senat, però cap figura en posicions de sortida o relativament avançades; de fet, tots ho fan com a suplents.

Al Congrés, són aquests:

· Gemma Moreno Iglesias, regidora a l’Ajuntament de l’Albagés, és la tercera suplent de la llista del PSC, encapçalada per la lleidatana Montse Mínguez, diputada des d’aquest any i extinent d’alcalde de la Paeria.

· Gemma Farré Nogué, regidora a l’Ajuntament del Vilosell, és la suplent número 10 de la llista d’ERC, encapçalada per Xavier Eritja, diputat al Congrés des del 2016. Farré ja va anar al mateix lloc de la candidatura a l’abril.

· Josep Farran Belart, regidor a l’Ajuntament de les Borges Blanques, és el primer suplent de la llista de la CUP, encapçalada pel lleidatà Francesc Gabarrell. És la primera vegada que la CUP va a unes eleccions generals.

· Rafel Safont Aliaga, borgenc cap comarcal de la JNC a les Garrigues, repeteix com a suplent tercer de la llista de JxCat que encapçala Jordi Turull, pres a Lledoners. La segona és Concepció Cañadell, alcaldessa de Térmens.

Al Senat, són:

· Miquel Àngel Estradé Palau, exalcalde de les Borges, exdiputat al Parlament i senador entre 2016 i 2019, fa de segon suplent de la candidata Sara Bailac.

· Joan Segura Segura, regidor a l’Ajuntament de Maials i expresident de la DOP les Garrigues, és el primer suplent de la candidata Rosalia Carnicé, que va de número dos.

· Ramona Gelonch Castañé, de Juneda, torna a fer de suplent a En Comú Podem, en aquest cas segona suplent de la cap de llista Sònia Martínez.

A l’última convocatòria electoral de les Corts espanyoles, celebrada el 28 d’abril d’enguany, alguns garriguencs ja van figurar com a suplents, excepte l’aufesí Joel Jové, que era el cap de llista de Front Republicà al Congrés. Front Republicà era una candidatura impulsada per Poble Lliure (una de les organitzacions que integren la CUP) junt amb Som Alternativa i Pirates de Catalunya, però que va quedar sense representació.