COMARCA

El Govern decreta serveis mínims per la vaga general del 18-O

Hauran de circular un 33% dels trens de rodalies i regionals tot el dia i un 50% del metro i bus a hora punta.

Imatge de la vaga general celebrada el passat mes de febrer a les Borges. FOTO:X.M

El Govern ha decretat aquest dimecres els serveis mínims per la vaga general del 18 d'octubre. La decisió preveu que, a les escoles d'ensenyament infantil i primària hi hagi com a mínim un docent per cada sis aules, i que a les llars d'infantils hi hagi un terç de la plantilla. Als centres d'educació especial s'amplia el servei mínim a un docent per cada quatre aules. A més, a tots els centres hi ha d'haver una persona de direcció. Pel que fa al transport públic, trens de rodalies i regionals hauran de circular com a mínim en un 33% tot el dia. El metro, els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i el tramvia hauran de garantir un 50% del servei en hora punta, entre les 6.30h i les 9.30h i entre les 17h i les 20h, i un 25% la resta del dia.

Als centres mèdics, es garanteix el funcionament normal d'urgències i unitats especials com cures intensives, vigilància intensiva, unitats coronàries, hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. S'haurà d'atendre tota operació quirúrgica inajornable derivada de l'atenció urgent i greu a criteri de direcció mèdica, i qualsevol persona ingressada tindrà garantit el seu dret a ser atesa.

En els centres d'assistència extrahospitalària es garantirà l'assistència urgent durant l'horari habitual, amb un 25% de la plantilla. En els casos d'assistència unipersonal, es considerarà el servei com a mínim. Per la resta de serveis, a banda del de neteja, hoteleria i transport sanitari urgent, que s'hauran de garantir en el funcionament normal, es funcionarà com en un dia festiu.

A la ràdio i a la televisió públiques, els serveis mínims són d'un 50% dels continguts habituals en producció i emissió de programació informativa i l'emissió de la informació necessària "en cas que es produeixi una emergència per a la població".