COMARCA

Onze pobles garriguencs, sense aigua potable

El trencament d'una tuberia entre Cervià i l'Albagés deixa sense subministre Cervià, l'Albi, Vinaixa, el Vilosell, la Pobla, Tarrés, Fulleda, l'Espluga Calba, els Omellons i la Floresta, a més de Senan, a la Conca de Barberà.

Entre les múltiples conseqüències de l’aiguat de les últimes hores hi ha també la manca de subministrament d’aigua potable, provocat pel trencament d’una tuberia de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues entre Cervià i l’Albagés. Això fa que, de moment, s’hagin quedat sense servei Cervià, l’Albi, Vinaixa, el Vilosell, la Pobla, Tarrés, Fulleda, l'Espluga Calba, els Omellons i la Floresta, a més de Senan, a la Conca de Barberà. Alguns d’aquests municipis, com la Floresta, haurien començat a subministrar-ne, ja que cada 15 dies canvien d’abast, però es recomana a la població que la deixin rajar una estona, ja que baixa molt bruta.

Des de la Mancomunitat s’ha contactat amb tots els alcaldes per traslladar-los la necessitat de gastar el mínim d’aigua possible i s’està treballant per intentar arreglar aquest trencament durant el dia d’avui, sense descartar que en pugui haver més a altres zones. L’empresa concessionària del servei d’aigua, Sorea, ha mobilitzat personal de Mollerussa per reposar el material danyat a les Garrigues.