COMARCA

Ja està en marxa la 25a Mostra Gastronòmica de les Garrigues

Va començar el 2 de novembre i dura fins el 15 de desembre, amb set restaurants participants.

(foto: CC Garrigues)

Ja està en marxa una nova edició, la 25a, de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, organitzada pel Consell Comarcal i amb la participació de set restaurants que elaboren menús especials els caps de setmana i festius des d’ara i fins el 15 de desembre. El cicle es va presentar dimarts passat, 29 d’octubre, amb un acte a la cooperativa Sant Isidre de les Borges en què van participar alguns dels cuiners dels restaurants, autoritats polítiques i organitzadors i on es va poder fer un tast d'alguns dels plats que es podran degustar durant la Mostra.

Enguany, com a novetat, es fa una campanya de difusió per les xarxes socials a través d'”influencers foodies” d'Instagram, concretament @bloghedonista, @dolorssmateu, @restaurantsdecatalunya i @retallsdecuina, que sumen un total de 78.400 seguidors.

Amb motiu dels 25 anys de la Mostra, l'edició d'enguany vol fer un reconeixement als restaurants participants des de l'inici, recuperant i adaptant alguns dels plats que ja s'havien fet en anteriors ocasions. Per això, al costat de la major part dels plats hi haurà el nom del restaurant i l'any que els van presentar. A més, com en les edicions anteriors, l'oli d'oliva verge extra té un paper essencial, ja que és un dels motors econòmics de la zona i que defineix el paisatge i territori de la comarca. Per aquest motiu, durant les primeres setmanes de la Mostra (fins a exhaurir existències), els comensals rebran com a obsequi una ampolla d'oli del primer raig d'aquesta collita. A més, podran participar en el sorteig de set lots de productes de la comarca (amb oli, vi, fruita seca, mel, etc.).

L'acte de presentació va comptar amb la participació del vicepresident del Consell Comarcal de les Garrigues i alcalde de les Borges, Enric Mir, el president de la Cooperativa de Sant Isidre, Mario Bordell, restauradors que participen a la Mostra i altres responsables de la iniciativa.

Els restaurants que participen en aquesta 25a Mostra Gastronòmica de les Garrigues són:

  1. Restaurant Ca la Margarida de l'Albi.
  2. Restaurant La Placeta d'Arbeca.
  3. Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques.
  4. Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques.
  5. Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues.
  6. Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues.
  7. Restaurant La Llena de la Pobla de Cérvoles.

La Mostra Gastronòmica compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant els Patronats de Turisme i de Promoció Econòmica i del projecte Gustum, coordinat per l'Associació Leader de Ponent. L’endemà de l’acte de les Borges, la iniciativa es va presentar també a Barcelona, a la parada que el consorci Garrigues, Colors i Emocions té al Mercat de la Concepció. En aquest acte hi va participar el president del Consell Comarcal, Jaume Setó, així com de restauradors que participen en la Mostra, altres responsables de la iniciativa i alguns dels "influencers” que hi col·laboren.