SERVEIS
- Juneda

La fundació junedenca Residom assumeix la gestió del Centre de Serveis de Fondarella

Amb aquest ja són cinc els equipaments que gestiona l'entitat sense ànim de lucre. Els altres són a Juneda, Bell-lloc, els Magraners i Blancafort.

(foto: Residom)

La fundació Residom, de Juneda, ha assumit recentment la gestió d'un centre de serveis a Fondarella (Pla d'Urgell), amb el qual ja són cinc els equipaments que gestiona l'entitat sense ànim de lucre. A més d'aquest, hi ha els de Juneda, Bell-lloc, els Magraners i Blancafort. En el cas de Fondarella, municipi d'uns 800 habitants, es tracta d'un centre que aglutina tots els serveis socials i funciona tant de centre de dia per a la gent gran com oferint serveis a la població en general (transport al centre, podologia, fisioteràpia, atenció domiciliària, acompanyaments, neteja a domicili, menjador, tallers), uns serveis a què es pot accedir per dies i, en cas de dependència, hi ha copagament amb la Generalitat.

Al Centre de dia, que està obert tot l'any de dilluns a diumenge, s'hi pot esmorzar, dinar, berenar i sopar, i al menjador, també obert cada dia, s'hi pot dinar i sopar. "Pobles petits com aquest no tenen estructura per poder gestionar centres així i el que fem, al capdavall, és una col·laboració i gestió conjunta amb l'Ajuntament", explica Josep M. Magrinyà, director de Residom.