CARRETERES

Rescap-2 veu en l'estudi sobre el trànsit de l'AP-2 la confirmació de la fi del peatge

El col·lectiu insisteix a la Generalitat que mentre no s’aixequin les barreres apliqui ja la desviació obligatòria i bonificada de camions de les Borges a Lleida.

(foto: arxiu)

El col·lectiu Rescap-2, favorable a l’alliberament del peatge de l’autopista AP-2, valora “molt positivament” l’anunci que el ministeri de Foment va fer a principis de mes per licitar l’estudi per conèixer com es distribuïrà el trànsit entre carreteres quan acabi la concessió de l’autopista l’estiu del 2021. Per Rescap-2, format per entitats i partits de les Garrigues i Ponent, això “implica que no es renovarà el peatge d'aquí poc més d'un any i mig, que és una de les reivindicacions de la plataforma”.

Un altra de les reivindicacions de Rescap-2, i que també es preveu en aquest estudi, és l'habilitació de nous accessos a l’autopista per fer-la accessible des de més punts que els actuals. Concretament, el col·lectiu demana noves entrades a Juneda-Castelldans i a Artesa de Lleida-Puigverd al tram lleidatà de la via, “ja que actualment està infrautilitzada”, afirmen. 

Allargar la desviació
Rescap-2 també insisteix en reclamar a la Generalitat “màxima celeritat” en allargar la desviació obligatòria i bonificada de camions pel tram més conflictiu de la via, de les Borges Blanques a Lleida/Soses, que va ser exclòs de la mesura adoptada l'agost del 2018 entre Montblanc i les Borges i que, segons el col·lectiu, “s'ha mostrat molt efectiva per reduir la sinistralitat”.

Finalment, exigeix a Foment la urgència en la licitació de les rotondes de Juneda, que fa 12 anys es van començar a reivindicar. “Des que es va fer la rotonda de Margalef, un dels punts negres que hi havia a l'N-240, no hi ha hagut cap més accident en aquell encreuament”, recorden.