COMARCA

Activat el pla VENTCAT per les fortes ratxes de vent

El temporal afectarà més les comarques del Camp de Tarragona però també es pot fer sentir a les Garrigues. Protecció Civil demana especial prudència en les activitats a l'aire lliure. 

Protecció Civil alerta del risc de caiguda d'arbres. FOTO:Arxiu

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'ALERTA del pla VENTCAT ateses les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent avui fins a la nit que afectaran sobretot a la zona de Tarragona. El fort vent també podrà afectar, tot i que amb menys incidència, a les comarques de Lleida i de les Terres de l'Ebre així com les cotes altes del Pirineu i Prepirineu.

Protecció Civil demana especial prudència en les activitats a l'aire lliure ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. Cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d'àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades.

A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit:

  • Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.
  • En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.