ENERGIES
- Juneda , Les Borges Blanques

Juneda i les Borges, els primers a tenir punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Se n'instal·laran 23 arreu del país. L'objectiu del govern és assegurar que tot el territori disposi, a un màxim de 30 quilòmetres, d'un punt de recàrrega.

L'anyq eu ve aquesta imatge ja serà una realitat a les Garrigues. FOTO:Gencat

Juneda i les Borges Blanques seran els primers pobles de la comarca que formaran part de la xarxa pública de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, tal i com ha anunciat l'Institut Català d'Energia (ICAEN). Segons l'ens públic, la xarxa incorporarà durant l'any que ve 23 estacions de recàrrega en 19 municipis, entre els quals els dos garriguencs.

La Generalitat, a través de l'ICAEN, ha destinat 864.750 euros a incentivar i desplegar la instal·lació d'aquestes estacions, i la gestió anirà a càrrec dels corresponents ajuntaments o corporacions locals. Es podrà accedir a totes les estacions amb qualsevol de les targetes d'usuari emeses per les corporacions locals que gestionen les estacions gràcies a l'aliança de municipis per a la interoperabilitat. A més, s'ha fet un mapa visor d'estacions de recàrrega perquè els usuaris puguin consultar la ubicació i l'estat dels punts de recàrrega en temps real.

Amb l'entrada en servei d'aquestes estacions, que es produirà en els mesos vinents, la xarxa pública d'estacions de recàrrega ràpida quedarà formada per 130 estacions repartides en 75 municipis.