COMARCA
- La Pobla de Cérvoles

Els valors paisatgístics de la Llena s’exposen en un simposi i en un nou mapa

Una quarantena de persones van participar el passat divendres, 14 de maig, a la xerrada col·loqui A propòsit del Parc Natural: els Boscos de Poblet, la Serra de Prades i la Serra de la Llena que es va celebrar a la sala de l’Ajuntament de la Pobla de Cérvoles.

L’acte es va dividir en dos blocs. El primer d’ells va servir perquè Josep Maria Rué presentés el mapa del Vilosell, la Pobla de Cérvoles i la serra de la Llena, el primer d’aquestes característiques i zona editat en escala 1:20.000. La publicació és una presentació mil·limètrica de l’orografia, el patrimoni i l’urbanisme d’aquesta bana meridional de les Garrigues.

Un geògraf de prestigi

El segon bloc del simposi va servir perquè el prestigiós geògraf  naturalista i doctor en Ciències Ambientals, Martí Boada, oferís la conferència Patrimoni Natural i paissatge: un valor de futur. La presnetació de Boada va estar acompanyada per un interessant recull fotogràfic amb el que el geògraf va exemplificar diversos paisatges, fent així més entenedora la presentació d’idees.

Martí Boada és professor titulat i investigador al Departament de Geografia de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona).
L’any 1995 les Nacions Unides li va concedir el premi Global 500 Roll of Hanour.