COMARCA
- Alcanó , Alfés , Sunyer

Punt i final a l'agrupació de municipis entre Alfés, Sunyer i Alcanó

La decisió d’Alfés d’escindir-se de l’agrupació ha motivat que Sunyer i Alcanó redactin uns nous estatuts per tal de formalitzar-se com a nova agrupació i seguir compartint una plaça laboral de secretaria.

Alfés tindrà una secretaria-intervenció pròpia els pròxims mesos. FOTO:Arxiu

L'agrupació de municipis conformada per Alfés, Sunyer i Alcanó ja és història. La decisió de l'ajuntament d'Alfés, que ostentava la presidència de l'agrupació, de posar punt i final a l'acord entre els tres pobles a l'hora de compartir una plaça de secretaria-intervenció ha motivat que ara, els consistoris de Sunyer i Alcanó hagin de redactar uns nous estatuts per tal de seguir amb la vinculació entre els dos pobles, tot i que no descarten sumar-n'hi d'altres.

Aquesta agrupació dels tres pobles de les Garrigues Històriques va néixer fa més de trenta anys, amb l'objectiu de repartir-se els costos derivats de la contractació d'una plaça de Secretaria-intervenció, que, de manera rotativa, aniria donant servei als tres pobles. Segons l'alcalde d'Alfés, Hilari Guiu (JxCAT), l'opció de desvincular-se de l'agrupació ja feia temps que es contemplava al consistori aufesí "Era una decisió que ja feia temps que es comentava i ara l'hem volgut tirar endavant. L'agrupació va néixer fa més de 30 anys, quan hi havia dificultats per cobrir aquest tipus de llocs de treball i, en un principi, estava conformada per altres municipis, que se'n van anar desvinculant, com ara hem fet nosaltres. Durant els primers mesos d'aquest any traurem a oposició pública la plaça específica per al nostre ajuntament i, quan acabi el concurs, tindrem la nostra pròpia secretaria."

Per la seva banda, l'alcalde d'Alcanó, Xavier Prunera (IxA-AM), avança els passos a seguir per seguir vinculats amb Sunyer "Ara haurem de tornar a crear una mancomunitat, redactar nous estatuts i aprovar-los. Hem contemplat oferir a altres municipis veïns, amb unes característiques semblants a les nostres, l'entrada a aquesta agrupació per tal de reduir els costos; si no fos possible, seguirem vinculats amb Sunyer."