ECONOMIA

La borsa de treball del Consell canvia el seu funcionament per ser més accessible

Davant l’evolució que ha seguit el programa d’inserció sociolaboral, el Consell Comarcal de les Garrigues s’ha plantejat la possibilitat i fins i tot la necessitat de canviar el procediment i el funcionament del servei de borsa de treball. Tot plegat pretén donar un servei àgil i efectiu a tothom que el necessiti i utilitzi, tant a les empreses com a les persones candidates que busquen feina.

Actualment, en les bases de dades del servei de borsa del Consell Comarcal estan en actiu (és a dir, en situació de recerca de feina, estiguin treballant o no) al voltant de 1.800 persones, la qual cosa ha suposat un augment del 82,72% des de l’any 2008, amb 311 persones inscrites el 31 de gener de 2008 i 786 el desembre del 2009.

A partir de primers de febrer, la borsa de treball es publicarà a la pàgina web i seguirà un procediment lleugerament diferent. En primer lloc es realitzarà tota la gestió des de l’aplicació informàtica: les empreses rebran automàticament els currículums de les persones interessades en cada feina, tindran un històric de les seves ofertes i els candidats presentats, tant les ofertes com els c.v. es podran actualitzar des d’internet, etc.
Així doncs, s’hauran d’actualitzar les dades de tots els usuaris per tal d’adaptar-los als requisits d’aquesta nova aplicació informàtica. Les persones interessades a formar part d’aquest nou servei hauran d’introduir les seves dades des de la mateixa pàgina web.
D’aquesta manera, s’obtindran unes dades més fiables de cada persona interessada, i per a aquells que no tinguin a l’abast la utilització de recursos informàtics, des del Consell Comarcal continuaran oferint-los un assessorament personalitzat per tal que puguin accedir a les diferents ofertes de feina.

Ofertes de feina

En relació amb les ofertes de feina hem de parlar d’un descens de l’activitat i, si continuem comparant, es dóna el cas que al llarg de l’any 2008 es van realitzar 73 ofertes que van experimentar una forta baixada a partir del setembre i fins a final d’any. Per contra, durant aquest any 2010 s’han gestionat 54 ofertes laborals.

Punts TIC

D’altra banda, La Borrassa, xarxa de punts TIC del Consell, en col·laboració amb els ajuntaments corresponents, ha posat a la disposició dels diferents pobles de la comarca la possibilitat d’un espai per poder-se connectar, rebre formació i informar-se sobre les TIC i les noves tecnologies a les Borges Blanques, Fulleda, Tarrés, l’Espluga Calba, els Torms, el Soleràs, Castelldans, la Granadella, Puiggròs, Cervià i el Cogul.