COMARCA
- Les Borges Blanques

El CAP de les Borges posa en marxa un taller per a pacients amb fibromiàlgia

El CAP de les Borges Blanques ha posat en marxa aquest 2 de febrer un programa d’ajuda adreçat als pacients que tenen fibromiàlgia, sovint una malaltia oblidada a causa del gran desconeixement que hi ha. Es tracta, tal i com explica el seu coordinador, el doctor Morales, d’una iniciativa nova a la demarcació que consta de 10 sessions d’una hora i mitja de durada i que tenen lloc a les mateixes instal·lacions del CAP els dimecres a la tarda.
És un taller de suport psicològic i els seus objectius són conèixer què és la fibromiàlgia, aprendre estratègies per superar els seus efectes, alleujar els problemes derivats pel seu patiment i millorar l’autoeficiència dels afectats.

El programa sota el títol Viure amb fibromiàlgia arriba a la comarca de les Garrigues per atendre les més de 400 persones afectades que, segons el doctor Morales, estadísticament deuen existir a l’Àrea Sanitària de les Borges. No obstant, actualment es coneixen 150 persones diagnosticades. D’aquest centenar i mig de pacients, explica el doctor, se n’ha convidat la meitat, de forma aleatòria, per tal de formar grups.

Una trentena de persones s’han mostrat interessades fins ara a participar en aquest taller que durarà fins el proper mes d’abril. S’organitzen en dos grups de 15 persones que es reuneixen, com dèiem, cada dimecres a les 16.00 i a les 18.00 hores. Si l’activitat té acceptació, es preveu realitzar un nou taller després de l’estiu amb un altre grup.

Viure amb fibromiàlgia és un programa dissenyat per un grup multidisciplinar de metges i psicòlegs. Podeu llegir més informació a www.doctormorales.es.