COMARCA

La Diputació impulsa un programa de prevenció de l'obesitat infantil a les ZER

Les ZER Garrigues Altes, Elaia, L’Oliver, l’Eral i Vall de l’Aranyó que agrupen 20 poblacions de la comarca han començat a participar en un nou programa que preveu actuar en els nens i nenes de 0 a 3 anys per prevenir l’aparició de l’excés de pes, cada vegada més important en edats molt primerenques. Conegut com Programa Thao – Petita Infància, vol promoure en tots els infants i les seves famílies hàbits saludables d’alimentació i activitat física. El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha explicat que aquesta iniciativa fomenta una alimentació equilibrada que inclou productes com la fruita, la llet i d’altres que es produeixen a les terres de Lleida, de manera que al mateix temps que s’intenta aturar la progressió de l’obesitat infantil també es fomenta el consum dels productes que es fan al territori.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha estat l’encarregat d’explicar aquest dijous al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona la posada en marxa d’aquest programa pioner de prevenció del sobrepès i l’obesitat entre la població infantil de zones escolars rurals (ZER) Durant el curs escolar 2009-2010 es va iniciar una primera fase en la qual hi van participar les escoles rurals de tres ZER que agrupen onze poblacions de la Noguera i l’Urgell. Val a dir que es tracta de la primera experiència on es desenvolupa el Programa Thao de prevenció de l’obesitat infantil orientat a l’àmbit rural.

Ara ja s’està desplegant a vuit comarques més, entre elles les Garrigues. L’objectiu de la Diputació és arribar a una seixantena de poblacions de les comarques lleidatanes durant aquest curs 2010-2011 i que tota la demarcació estigui implicada en aquest programa a finals del curs vinent.

Les poblacions de les Garrigues on arriba aquesta iniciativa són: Castelldans, l’Albagés, el Cogul, l’Espluga Calba, els Omellons, Puiggròs, Maials, Almatret, Llardecans, Sarroca de Lleida, Alcanó, Alfés, Sunyer, Torrebesses, Juncosa, el Soleràs, els Torms, la Granadella, Bellaguarda i Bovera.