ENERGIES
- Redacció / Les Borges Blanques

Instal·laran un punt de recàrrega de vehicles elèctrics al Terrall de les Borges

Juneda és l'altre municipi que en podria instal·lar un durant el 2020. A Vinaixa i l'Albagés, que també havien sol·licitat l'ajut, se'ls va denegar.

(foto: Aj. Borges)

La Junta de Govern de l'Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar ahir dimecres l'adhesió del municipi a l'Acord marc de mobilitat sostenible de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), amb destinació a les entitats locals de Catalunya, que inclou el subministrament del carregador, la legalització i els tràmits necessaris, així com el programari i control de gestió, i el manteniment preventiu per un període d'un any, d'una estació de càrrega de vehicles elèctrics.

La instal·lació, que es preveu que comenci en les pròximes setmanes, anirà a càrrec de l'empresa adjudicatària d'aquest sistema d'adquisició centralitzada, fet conjuntament entre l'ACM i el Consorci Català per al Desenvolupament Local. La intenció de l’Ajuntament de les Borges és posar-lo a l'entorn del Passeig del Terrall, concretament davant de les arcades, “per fer-lo ben visible, facilitar l'ús a les persones que ja disposen d'un vehicle elèctric i acabar de motivar a les que s'ho estan plantejant”. El cost de l’actuació és de 21.940 euros, més IVA.

A principis de desembre, l’Institut Català d’Energia (Icaen) ja va anunciar que les Borges i Juneda serien dos dels municipis que formarien part de la xarxa pública de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, una xarxa que ha d’incorporar 23 estacions a 19 municipis durant el 2020. Ajuntaments com els de Vinaixa i l’Albagés havien sol·licitat el mateix ajut, però se’ls va denegar adduint que no eren prou grans ni prou cèntrics.